Blogg — UV-skydd RSSPolariserade glasögon - vad betyder det?

Polariserat glas i solglasögon är viktigt av flera anledningar:   Minskad bländning: Polariserade linser har en speciell beläggning som hjälper till att minska reflektion / bländning från ytor som vatten, snö och trottoar. Detta kan förbättra sikten och minska belastningen på dina ögon, vilket gör dem särskilt användbara för aktiviteter som bilkörning, båtliv och fiske - outdoor life helt enkelt! Förbättrad färguppfattning: Polariserade linser kan hjälpa till att förbättra uppfattningen av färger, vilket gör dem mer levande och verklighetstrogna. Detta kan vara fördelaktigt för aktiviteter som vandring och fotografering. UV-skydd: De flesta polariserade solglasögon ger också 100 % UV-skydd, vilket är viktigt för att skydda dina ögon från skadliga UV-strålar och minska risken för ögonskador som grå starr. Ökad säkerhet: Genom...5 fantastiska anledningar att använda våra solglasögon i trä.

Det finns många anledningar till att bära våra solglasögon. Nedan hittar ni vår topp 5. Hållbarhet bör alltid vara i fokus. Genom att välja hållbart mode hjälps vi alla åt att minska miljöpåverkan. Modebranschen har en stor utmaning framför sig och genom att välja produkter men ett mer hållbart tänk och en längre livslängd är vi en bit på väg. För varje part sålt återplanterar vi regnskog i Brasilien genom organisationen One Tree Planted som en del att ge tillbaka.  Skydd mot UV-strålning. Den absolut viktigaste delen i att använda solglasögon är att skydda sig mot farliga ultraviolett strålning. Strålningen kan leda till skador på ögonen som bland annat hornhinnan och näthinnan. Detta kan leda till grå starr och makuladegeneration,...UV-strålar och varför de är skadliga!

Vad är då UV/Ultraviolett strålning och varför är det skadligt? UV-ljus är en typ av elektromagnetisk strålning som inte är synlig för det mänskliga ögat. Det är uppdelat i tre typer: UVA (315–400 nm), UVB (280–315 nm) och UVC (100–280 nm). UVA och UVB är de mest relevanta oss människors och vår hälsa eftersom UVC mestadels absorberas av jordens atmosfär. UVA-strålar är de längsta i våglängd och finns under hela dagen, året runt, och kan penetrera moln och glas. De kan orsaka skador på huden och ögonen över tid, vilket leder till problem som grå starr och åldersrelaterad makuladegeneration (AMD). AMD är den vanligaste orsaken till central synnedsättning hos individer över 60 år i västvärlden. UVB-strålar är kortare i våglängd och är mer intensiva under sommarmånaderna...