FAQs


Här får du svar på några av dina vanligaste frågor, vi hoppas det hjälper!

Skickar ni över hela världen?

Yes, vi skickar till allt i från Abisko, Argentina och Australien. Fulla fraktkostnader ser du i kassan. Alla beställningar över 500 SEK (50 EUR) skickar vi gratis, även till Antananarivo!

Leveranstid?

Vi siktar mot att skicka alla beställningar inom 24 timmar. Leverans inom Norden går oftast på 1-5 dagar. Europa når vi inom 4-6 dagar och resten av världen på 6-12 dagar.

Vilken typ av lins använder ni i era solglasögon?

Alla solglasögon kommer med 100% UV400-skydd (Premium Polykarbonat). Vissa av våra produkter har polariserade linser, se detaljerad info under varje produktsida.

Vad betyder polariserade solglasögon?

Solglasögon som är polariserade tar bort bländning och ljusreflexer. Det är ett filter i glasen som stänger ute irritationen vilket gör dem utmärkta att använda när man kör bil eller är aktiv utomhus.
Den enda nackdelen med polariserade glas är att digitala skärmar kan uppfattas som något mörkare. Vi på WearWalters rekommenderar varmt polariserade glasögon, och gärna i kombination med ett UV-skydd.

Vad betyder UV400-skydd?

Dina ögon kan ta skada om dem exponeras för UV-ljus. Speciellt om det sker under sommaren och under långa perioder. Solglasögon kan hjälpa att skydda dina ögon, speciellt om linserna har rätt skydd.
Det är inte färgen på linsen i solglasögon som påverkar hur stort skyddet mot solljuset är, utan graden av UV-skydd.
Det finns olika grad av UV-skydd och UV-400 är den kategori av skydd som blockerar alla ljusstrålar med våglängder upp till 400 nanometer, vilket täcker alla UVA- och UVB-strålar.

Kan jag beställa solglasögon med styrka, som passar mig?

Javisst! Till exempel ID03 hittar du glasögon som du kan byta ut linsen på. Ta med dessa bågar till din optiker och dem slipar glaset till dig så du både ser bra ut, och ser bra ut! Är du osäker på vilka produkter som passar dig eller som går att slipa - tveka inte på att höra av dig till oss!

Ser alla solglasögon likadana ut?

Eftersom trä är ett levande material och inget trä är det andra likt kommer inte alla produkter se, precis likadana ut. Varje Walter är unik, som vi brukar säga!

Kommer solglasögonen passa mitt ansikte?

Stil är upp till dig och vi bestämmer inte vad som passar dig - men alla solglasögon från oss är Unisex och allt passar en skönhet! Notera att produkterna varierar i storlekarna och vi har försökt att vara tydliga med måtten i varje produktspec. Alla solglasögon kommer med fjäderbelastade gångjärn, vilket gör att många av våra solglasögon passar till olika typer av ansikten!

Gillar du mindre storlekar kommer du säkert gilla ID02 och passar stora bågar ditt ansikte bättre, sikta på till exempel Mire.

Hur tar jag bäst hand om mina solglasögon?

Alla solglasögon är gjorda högkvalitativt trä och vi levererar dessa i vackra fodral. Använd gärna detta fodral till dina solglasögon och skydda dem mot smuts och annat.

Om möjligt, undvik också att utsätta dina solglasögon för extrema väderförhållanden (temperatur och fuktighet framför allt). Behandla trädelarna av solglasögonen med träolja en gång per år och dem kommer att behålla lystern och glansen för evigt!

Vilka material använder ni?

Vad kul att du frågar! Läs gärna allt om våra materialval här!

Var kan jag se era grymma produkter?

Vi har återförsäljare lite överallt, följ länken för att se var!

Vad erbjuder ni för garanti?

Wear Walters erbjuder ett års garanti på alla produkter. Garantin täcker produktsfel och gäller från det datumet du köpt dina Walters. Garantin gäller inte skador / fel som uppstått på grund av normalt användande, olyckor (stöld, fall, slag, repor på linserna), felaktigt användande eller missbruk av bågen eller linserna, inte heller ändringar eller reparationer som inte på förhand godkänts av Wear Walters.

Vilka är ni egentligen?

Vi är ett gäng natur- och modeintresserade som vill se till så att världen ser lite bättre ut, och ser bättre ut. Läs gärna mer om oss här.

Social Media

Facebook och Instagram finns gott om inspiration och tonvis med bilder från vår värld.

Be Awesome, Join the crew - Wear Walters