Polariserade glasögon - vad betyder det?


Polariserat glas i solglasögon är viktigt av flera anledningar:

 

  1. Minskad bländning: Polariserade linser har en speciell beläggning som hjälper till att minska reflektion / bländning från ytor som vatten, snö och trottoar. Detta kan förbättra sikten och minska belastningen på dina ögon, vilket gör dem särskilt användbara för aktiviteter som bilkörning, båtliv och fiske - outdoor life helt enkelt!
  2. Förbättrad färguppfattning: Polariserade linser kan hjälpa till att förbättra uppfattningen av färger, vilket gör dem mer levande och verklighetstrogna. Detta kan vara fördelaktigt för aktiviteter som vandring och fotografering.
  3. UV-skydd: De flesta polariserade solglasögon ger också 100 % UV-skydd, vilket är viktigt för att skydda dina ögon från skadliga UV-strålar och minska risken för ögonskador som grå starr.
  4. Ökad säkerhet: Genom att minska bländning och förbättra färguppfattningen kan polariserade solglasögon hjälpa till att förbättra säkerheten vid aktiviteter som bilkörning, båtliv och fiske, där synlighet är viktig.
  5. Ökad komfort: Genom att minska bländning och ansträngning på ögonen kan polariserade solglasögon hjälpa till att göra utomhusaktiviteter bekvämare och roligare.

Det är viktigt att notera att inte alla polariserade solglasögon är skapade lika, så det är viktigt att välja ett välrenommerat märke och leta efter linser som har testats och certifierats för att ge den skyddsnivå du behöver.

 

Alla solglasögon i trä från Wear Walters är givetvis polariserade. Välj ditt par idag!