5 fantastiska anledningar att använda våra solglasögon i trä.


Det finns många anledningar till att bära våra solglasögon. Nedan hittar ni vår topp 5.

  1. Hållbarhet bör alltid vara i fokus. Genom att välja hållbart mode hjälps vi alla åt att minska miljöpåverkan. Modebranschen har en stor utmaning framför sig och genom att välja produkter men ett mer hållbart tänk och en längre livslängd är vi en bit på väg. För varje part sålt återplanterar vi regnskog i Brasilien genom organisationen One Tree Planted som en del att ge tillbaka. 

  2. Skydd mot UV-strålning. Den absolut viktigaste delen i att använda solglasögon är att skydda sig mot farliga ultraviolett strålning. Strålningen kan leda till skador på ögonen som bland annat hornhinnan och näthinnan. Detta kan leda till grå starr och makuladegeneration, (AMD, är den vanligaste orsaken till central synnedsättning hos individer över 60 år i västvärlden. 

  3. Style är oundvikligt när det kommer till solglasögon från Wear Walters. Oavsett om det är till vardags, under hiken eller galan finns det ett par solglasögon i trä som passar er. Med träets unika egenskaper är dessutom varje par unikt, precis som du!

  4. Komfort är en viktig del när det kommer till solglasögon. På grund av att vi på Wear Walters erbjuder solglasögon i trä blir våra bågar både bekväma och lätta att bära.  Vid användning av solglasögon minskar ansträngningen på ögonen som kan uppstå när ögonen utsätts för starkt ljus under längre perioder. Att bära solglasögon kan också hjälpa till att förhindra rynkor runt ögonen då man inte behöver kisa på samma sätt. Våra solglasögon är 

  5. Minska risken att bli bländad. Solglasögon och främst polariserade solglasögon minskar risken för att bli bländad under utomhusaktiviteter och kanske viktigast av allt i trafiken.

Givetvis finns det mängder av härliga anledningar till att använda solglasögon. Det är endast du själv som sätter gränserna :) 

"Elevate your style and reduce your environmental impact with our sustainable wooden sunglasses."