Hur man rengör och skyddar solglasögon


Det finns ett par viktiga saker att göra & inte göra när det gäller att hålla dina solglasögon rena och rep fria. Genom att följa några enkla steg kan du hjälpa till att skydda dina solglasögon.

Nedan har ni vår enkla guide på hur du med lättare vård av dina solglasögon förlänger livslängden. Vi delar med oss av alla de bästa tipsen och tricksen. Kanske kan du lära dig något, kanske är du redan fullärd?


Hur man på bästa sätt rengör solglasögon börjar här...

Kanon

Rengör dina linser dagligen, det tar bara ett ögonblick att torka av när du sätter på dem.

Blås bort all smuts, damm och/eller sand innan du putsar dina glasögon, det finns en risk att skiten repar ytan på dina linser under putsandet.

Mikrofiberduk eller annan mjuk duk är att rekommendera när det är dags att torka av dina linser. Har ni inte en Mikrofiberduk kan ni använda påsen som dina träglasögon kom i. Alla Wear Walters solglasögon kommer med både duk och påse.

Varmt vatten & tvål på dina linser och även på bågarna. Detta är det bästa sättet att rengöra solglasögon. Gnugga dina linser försiktigt under lätt rinnande vatten.

Använd en mjuk borste, t ex en tandborste, för att rengöra näskuddar och kanter. Viktigt är att inte borsta linserna när du kommer in i dem. Du kan också använda mild tvål och vatten på dina ramar.

Kalkon

Använd INTE pappershanddukar eller liknande, oavsett hur mjuka de känns. Sanningen är att det är ganska grova, med slipande fibrer och ludd, som sannolikt kommer att repa dina linser.

Rengör INTE linser på dina byxor eller andra klädesplagg. Samma princip som ovan, pappershanddukar osv. Kläder är inte lämpliga rengöringstillbehör och kan orsaka repor.

Använd INTE alkoholservetter för att rengöra dina solglasögon. Eventuella lösningsmedel i dessa kommer att skada dina bågar och kan påverka ömtåliga linsbeläggningar.

Förebyggande åtgärder är ofta det bästa tricket när det kommer till att hålla dina solglasögon i gott skick. Det finns många steg du kan ta för att se till att dina solglasögon inte drabbas av repor eller skador. Kom ihåg att "reptålig" inte betyder "repsäker" 

Förvara alltid dina solglasögon i påsen när de inte används. Detta för att undvika onödiga repor på linsen. Ska du förvara dina solglasögon tillsammans med något annat? Då rekommenderar vi att du använder caset som medföljer för extra skydd.

Alla älskar vi våra solglasögon från Wear Walters, därför är det viktigt ta hand om dem.
Det kommer ditt framtida jag och dina favorit solglasögon i trä att tacka dig för.