Material


När vi säger att vi testar trämaterial rejält menar vi det verkligen. Våra produkter tillverkas endast av de arter som tål att användas övertid. Alla naturmaterial som vi använder kommer från hållbara och ansvarsfulla källor.

Nedan finner ni snart en lista med mer info angående våra material vi valt att jobba med.

Valnöt

Valnöt är ett väldigt vackert, mörkt, och hållbart träslag. Det är lämpligt för böjning och relativt lättbearbetat, vilket gör det till ett bra material för bågar till glasögon. Valnöten kan ha en aningen violett ton och vid exponering av solen bleknar kärnvedsfärgen över tid. Dina solglasögon lever med dig! Stilrena Monroe tillverkas i Valnöt.

Sandelträ

Sandelträ förekommer ofta i finsnickerier och används ibland som rökelse eller i parfymer. Detta träslag används ibland inom medicinen. Huruvida du blir mer hälsosam av våra produkter eller ej lämnar vi osagt, men stilen, den är oklanderlig!

Ebenholt

Ebenholtsträ är ett väldigt starkt träslag, varför det tidigare användes som de svarta tangenterna på ett piano. Dess hårdhet och svarta ton passar strålande i dina Vidi en varm sommardag!

Rosenträ

Det röda rosenträet är lätt att känna igen på färgen som gör sig underbart vackert i ett par solglasögon. Även rosenträ är starkt och hållbart och används ofta i tillverkningen av gitarrer tack vare just dessa egenskaper.

Teak

Den gulbruna tonen i teak förändras gradvis av solens strålar och får en intensiv rödbrunfärg över tid. Teak är ett strålande material att tillverkas solglasögon i och vi på Wear Walters älskar kombinationen av Teak och Ebenholtsträ i Mire.

Bambu

Bambuträ är ett väldigt snabbväxande träslagen, det absorberar mer koldioxid samt producerar mer syre snabbare än andra träslag, vilket gör bambu till ett av mest hållbara träslagen att använda. Även modeindustrin har anammat detta och idag kan man till och med hitta strumpor och tröjor i bambu - men givetvis även ett urval av våra solglasögon!

Ek

Tack vare sin hårdhet och seghet används ek ofta till golv och snickerier i utsatta miljöer. Eken är dessutom ett av de mest beständiga träslagen och motståndskraftigt mot väta.

Behandla gärna dina solglasögon i trä med träolja en gång om året för att bibehålla lystern och glansen i träet.

Bio Acetate

Acetat är ett fiber baserat på cellulosa. Det är ett naturfiber, vilket gör det mer miljövänligt än till exempel plast, som kanske annars hade använts i våra solglasögon. Acetat blir också riktigt snyggt i kombination med trä - vad säger du till exempel om WA01?!