Hållbarhet


Wear Walters grundades i Helsingborg, Sverige, 2014 med en idé att erbjuda accessoarer av förnybara material som en hyllning till vårt underbara natur.

🌳

Hos oss på WW är hållbarhet A och O. Vi är engagerade i att skapa högkvalitativa produkter som inte bara ser bra ut utan också gör gott för planeten.

☀️🌱

Vi använder endast hållbara material och ser till att varje par glasögon är tillverkade av FSC-certifierat trä. Denna certifiering garanterar att det trä vi använder kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar som ger miljömässiga, sociala och ekonomiska fördelar. Genom att välja FSC-certifierat trä stödjer vi skogsskydd och främjar biologisk mångfald.

🪵

Utöver hållbara material är våra förpackningar designade med miljön i åtanke. Vi använder förpackningslösningar som minimerar avfall och reducerar vårt avtryck. Från lådan som är FSC-certifierad, till omslag (Träull, en biprodukt från träindustrin) är varje aspekt av vår förpackning utformad för att vara så hållbar som möjligt, vilket säkerställer att våra produkter anländer säkert utan att kompromissa med planeten.

📦🌲

Vi tror på att ge tillbaka! För varje par som vi levererar planterar vi ett träd i samarbete med One Tree Planted, en ideell organisation fokuserad på global återplantering av skog. Detta innebär att varje köp inte bara minskar din miljöpåverkan utan också bidrar till återställandet av skogar världen över. Genom att plantera ett träd för varje försäljning hjälper vi till att bekämpa avskogning, återställa livsmiljöer och stödja samhällen som är beroende av våra vackra skogar.

♻️

Vårt engagemang för hållbarhet går bortom våra produkter. Det är ett löfte till våra kunder och till planeten att vi kommer att fortsätta söka och försöka implementera miljövänliga metoder i alla aspekter av vår verksamhet. Genom att välja Wear Walters investerar du inte bara i en stilren, naturinspirerad och hållbar produkt, utan gör också en positiv inverkan på miljön.

☀️🌿

Följ med oss i vår mission att skapa en grönare framtid, ett par solglasögon i taget. Not all heroes wear capes och tillsammans kan vi göra skillnad.

🕶️

Plastic is not always fantastic